flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Нагадування щодо необхідності подання присяжними електронної декларації

14 лютого 2020, 10:18

Жовтневий районний суд м. Дніпропетровська нагадує про необхідність подання присяжними до 1 квітня 2020 року електронної декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2019 рік, на офіційному веб-сайті НАЗК(https://nazk.gov.ua/).

Присяжні під час виконання своїх обов’язків у суді (під час залучення до розгляду конкретної справи) стають суб’єктами, на яких поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції», тому зобов'язання щодо подачі електронної декларації поширюється як на присяжних, які були задіяні у розгляді справ, так і на тих, хто був увільнений від виконання обов’язків присяжного протягом звітного періоду.

Порушення вимог фінансового контролю, умисне недекларування або декларування недостовірної інформації є корупційними правопорушеннями, за які передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність (стаття 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, стаття 366-1 Кримінального кодексу України).

Більше інформації, рекомендації та роз'яснення присяжним щодо електронного декларування: https://court.gov.ua/press/news/855701