flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Повідомлення ТУ ДСА в Дніпропетровській області щодо ліквідації, реорганізації місцевих судів Дніпропетровської області та утворення окружних судів.

05 січня 2018, 16:38

      На адресу Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська надійшов лист Територіального управління Державної судової адміністрації в Дніпропетровській області №22/18 від 03 січня 2018 року,  про необхідність поінформування усіх зацікавлених сторін та учасників  судового розгляду про порядок ліквідації, реорганізації місцевих судів Дніпропетровської області та утворення окружних судів.

      Територіальне управління Державної судової адміністрації України в Дніпропетровській області звертає Вашу увагу на наступне.

      Частиною 1 статті 17 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» встановлено, що судоустрій будується за принципами територіальності, спеціалізації та інстанційності.

      Відповідно до частини 4 статті 19 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», підставами для утворення чи ліквідації суду є зміна визначеною цим Законом система судоустрію, необхідність забезпечення доступності правосуддя, оптимізації видатків державного бюджету або зміна адміністративно-територіального устрою.

      Указами Президента України від 29 грудня 2017 року «Про ліквідацію та утворення місцевих судів» №449/2017, 450/2017 та 451/2017 «Прореорганізацію місцевих судів» ліквідовані, утворені та реорганізовані місцеві суди Дніпропетровської області.

     Згідно пункту 3 Розділу XII Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про судоустрій і статус суддів», районні, міжрайонні, районні у містах, міські, міськрайонні суди продовжують здійснювати свої повноваження до утворення та початку діяльності місцевого окружного суду, юрисдикція якого розповсюджується на відповідну територію.

     Територіальне управління наполегливо звертає Вашу увагу, що ліквідація, утворення та реорганізація місцевих судів здійснюється згідно норм законодавства, з дотриманням всіх необхідних вимог, строків та заходів.

     Враховуючи вищевикладене, місцеві суди Дніпропетровської області продовжують здійснювати свої функції в звичайному режимі, забезпечуючи здійснення правосуддя. Технічні заходи ліквідації, утворення та реорганізації повинні проходити у відповідності до норм законодавства, не створюючи перешкод для відвідувачів суду.