flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь заступника керівника апарату суду у конференції «Суди і вирішення спорів в режимі онлайн: покращення доступу до правосуддя в Україні»

22 вересня 2017, 14:30

       Заступник керівника апарату Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська прийняла участь у конференції  «Суди і вирішення спорів в режимі онлайн: покращення доступу до правосуддя в Україні», яка відбувалась  з 19-20 вересня 2017 року.

       На конференції усіх присутніх було ознайомлено з можливостями онлайн врегулювання спорів як засобу у сприянні своєчасному вирішенню спорів й зменшенню завантаженості судів, крім того,  було проведено презентації і обговорення результатів кращих практик впровадження програм онлайн врегулювання спорів у Канаді, Європі та США. Учасники заходу мали змогу обговорити оптимальні варіанти запровадження онлайн врегулювання спорів в Україні та потенційні перешкоди, які можуть це ускладнити.

 

       До участі у заході були запрошені  судді, представники Вищої ради правосуддя, Ради суддів, Вищої кваліфікаційної комісії суддів, Державної судової адміністрації, Національної школи суддів, Адміністрації Президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів України та Міністерства юстиції, представники громадянського суспільства включно з громадськими організаціями та бізнес асоціаціями, аналітичних центрів, вищих навчальних закладів, ЗМІ, міжнародних організацій-донорів, які проваджують діяльність у сфері верховенства права в Україні, а також розробники програмного забезпечення.