flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У місті Дніпро запрацювали центри ювенальної пробації, який працюватиме над реінтеграцією дітей у конфлікті з законом.

11 серпня 2017, 10:17

У місті Дніпро запрацювали центри ювенальної пробації, який працюватиме над реінтеграцією дітей у конфлікті з законом.

   10 серпня 2017 року суддя Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська Шелестов Кирило Олександрович прийняв участь в урочистому  відкритті першого в місті Центру ювенальної пробації.

     Червону стрічку в новому центрі перерізали заступник міністра юстиції України Денис Чернишов, в. о. міського голови Дніпра Світлана Єпіфанцева, директор компанії Агрітім Канада в Україні Танія Сенфорд.

 

 

 

 

     Вітаючи гостей з урочистою подією, заступник Міністра юстиції України Денис Чернишов зауважив: «Головною метою роботи Центру пробації є надання можливості для підлітків, які вступили в конфлікт із законом, розпочати свій нормальний життєвий шлях та стати повноцінним членом суспільства».

     У нових Центрах ювенальної пробації підлітки проходитимуть корекційні програми з управління гнівом, керування емоціями, вирішення конфліктів, матимуть можливість для цікавого навчання та корисного дозвілля. Для них та для їхніх рідних забезпечуватиметься індивідуальний супровід, який дозволить працювати з поведінкою та  взаємостосунками дитини з рідними, друзями, у школі та громаді.

     Сьогодні в Україні офіційно відкрито 9 Центрів ювенальної пробації. До кінця 2017 року таких Центрів буде функціонувати 12.

На даний час Центр ювенальної пробації міста Дніпро працює з 13 неповнолітніми (12 хлопчиків та 1 дівчинка).

    «Приємним є те, що цей підхід ефективно працює. Адже показник рецедиву для неповнолітніх, які проходять цю програму, становить лише 2%», - підкреслила директор Агрітім Канада в Україні Таня Сенфор Амар.

   «Такі центри ювенальної пробації мають на меті дати другий шанс неповнолітнім, котрі оступилися й вчинили злочин, допомогти їм не потрапити в місця позбавлення волі для відбуття покарання. Програми, які проходитиме ця категорія дітей, налаштовуватимуть їх не тільки не скоювати злочинів у подальшому, а й стати повноцінними членами суспільства, успішним людьми», – зауважив заступник Міністра юстиції України Денис Чернишов.